Fuglefotografering

Fugler er fascinerende skapninger. Gjennom sin hundre millioner år lange evolusjonære historie har de tilpasset seg omtrent alt som finnes av miljøer på jorda, og finnes rundt oss hele tiden - og ikke er de tilbakeholdne med å vise fram sine til tider sære adferdstrekk. 
 
Fotografering er også fascinerende, for på samme måte som med fuglene er det alltid noe nytt å oppleve. Noen sier at det ultimate bildet aldri er tatt, men jeg vil heller si at det ultimate bildet tatt gang på gang og har blitt stadig bedre. Det blir dermed også stadig mer utfordrende å få til noe som virkelig slår, men muligheten lurer alltid rundt hjørnet – og kanskje er det akkurat det som gjør fotografering spennende. 
 
Både ornitologi og fotografering har likevel sider som ikke er like engasjerende. Å kjøre bil i tre timer for å få se en gulbrynsanger i et kratt og krysse den av på en liste virker ikke umiddelbart forlokkende for min del, ei heller å tilbringe dagen med "kreativ" fotografering av røde paraplyer i et blått rom. Kombinasjonen av fugl og fotografering gir derimot det beste fra de to verdenene, uten de traurige sidene fra noen av dem. Som fotoobjekt er en kjøttmeis like verdifull som en hvilken som helst annen art, for utfordringen ligger i å framstille akkurat den på best mulig måte fotografisk. Samtidig må man lære fuglene å kjenne ut og inn for i det hele tatt å komme innpå dem. Fuglefotografering er en aktivitet det ikke går an å bli lei av når man først har opparbeidet seg erfaring og kunnskap om fotoobjektene, og hvilke teknikker som kan brukes for å avbilde dem.
 
Men uansett – fuglefotografering er så mangt. Ved å følge lenkene til høyre kan du lese mer om ulike varianter av aktiviteten, fra den mest fordekte til den helt åpne...

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer