Fotoutstyr (tester og omtaler)

Olympus ZD 50-200 mm f2,8-3,5 (bilde fra Olympus)

Dette er nettsider som tar for seg kamerateknikk og tester av utstyr.

Digital Photography Review (Dpreview) Amerikansk nettsted. Dette er kanskje "kongen på haugen", med lange, solide og grundige testomtaler, og svært lite reklame.

Digital Camera Review En av en gruppe beslektede nettsider som tar for seg ulike typer digitale produkter. Denne siden inneholder i likhet med den forrige bare kameratester (ikke objektiver). Ser ikke ut til å ha vært oppdatert på en stund...

LetsGoDigital Litt enklere presenterte tester enn de aller grundigste. Testene er delt opp i korte sider, slik at det blir en del blaing for å komme gjennom.

Photozone Tysk (men engelskspråklig) side med grundige tester, men litt mindre utvalg av kameraer. Men til gjengjeld fins det her også objektivester!

Steve´s Digicams Nettside startet av en entusiast, etter hvert utvidet med solide og grundige testsider - som kan være vanskelige å finne fram til. Litt preget av reklame.

Steve Huff photo En annen entusiast-side som har vokst voldsomt de siste årene. Innehaveren velger kamera med hjertet like mye som ut fra spesifikasjoner, og er selverklært Leica-, Olympus- og Sony-tilhenger.


Lenkene over går til sider på engelsk. Her er noen norske:

Akam (testsidene for speilrefleks) Tildels svært bra gjennomført og presentert, men utvalget er litt begrenset når det gjelder speilreflekskameraer (og objektiver...).

Lyd og Bilde (testsidene for speilrefleks) Kort og konsist, kanskje litt vel kort. Begrenset utvalg kameraer, ikke objektivtester.

 


Tilbake

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer