Naturfotografering

En samling lenker til nettsider om naturfotografering.

Deep Green Photography
Naturfotoside fra Costa Rica, drevet av Greg Basco. En av de aller beste naturfotosidene på nettet, her er det både gode bilder fra en teknisk perfeksjonist og mye interessant teknisk stoff. Greg er naturfotograf og arrangerer i tillegg naturfototurer.

Juza Nature Photography
Hjemmesiden til italienske Juza Ea. Bilder fra mange deler av verden, og ikke minst et oppkomme av gode artikler om teknikk både før, under og etter eksponeringen. Fantastiske bilder fra en som er glad i sterke farger. Driver også et bildeforum med vurdering av innsendte bilder.

Terje Hellesø
Dette er en kar som alltid har gått sine egne veier, og som er relativt langt unna det dokumentariske naturbildet. Både som fotograf og skribent er han noe for seg selv - og har vært det helt siden førdigital tid. Lenka går til en blogg som gir et godt innblikk i tankene og arbeidsmetodene hans. Andre nordiske fotografer har jeg valgt å utelate inntil videre - det er så mange gode, og desto vanskeligere å velge ut bare noen få. Men Terje må med, for han er både svært reflektert og representerer en stil ganske ulik min egen.

Nature Photographers Online Magazine
Hjemmesiden til Nature Photographers Network, et internasjonalt (amerikansk-dominert) nettverk av både amatører og profesjonelle, med vekt på både de tekniske og kunstneriske sidene ved naturfotografering. Her er masse bilder, og mye teknisk stoff fra en bråte bidragsytere. En del eldre stoff og mye prat, men innimellom finnes noen gullkorn.

Norske Naturfotografer
Denne siden kommer vi ikke utenom når det gjelder naturfoto i Norge. Norske naturfotografer holder høy standard, men det samme gjelder ikke nødvendigvis hjemmesidene deres. Derfor er det greit at mange av de beste bildene er samlet på nettsida til NN.

BioFoto
Hjemmesida til BioFoto, den andre store naturfotoforeningen i Norge. Er i første rekke et verktøy for medlemmer på leting etter foreningsinformasjon.


 

Tilbake

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer